ceas

Cum devii psihoterapeut?

Pasul unu: licenţa în psihologieasistenţă socială, pedagogie, psihopedagogie specială, teologie, medicină, sociologie, filosofie

Pasul doi: intrarea în programul de formare de baza al ASOCIATIEI DE PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA (API) pentru a deveni psihoterapeut integrativ, care face parte din cursuri acreditate copsi ( Colegiul Psihologilor din România), cu durata de 2 ani

Pasul trei: intrarea în programul de dezvoltare personală ( minim 150 de ore) şi finalizarea terapiei personale. Dezvoltarea personală se poate incepe  înaintea formăriii de bază, daca esti student  sau  în paralel cu ea, sub formă de terapie de grup ( 1 întâlnire pe lună)  sau maraton (7 zile si 8 zile in doi ani consecutivi la Sinaia-Prahova sau la Roma-Italia)

Pasul patru: după finalizarea formării de bază şi a dezvoltării personale-i certificarea de către asociaţia formatoare (API) ca psihoterapeut integrativ sub supervizare pe baza unui examen scris si oral şi acordarea dreptului de liberă practică de către Colegiul Psihologilor din România

Pasul cinci: intrarea în supervizare. Ca psihoterapeut sub supervizare poţi practica psihoterapia, îţi poţi deschide cabinet. În cadrul şedinţelor de supervizare  individuale şi  de grup( contra cost)  se analizează  problemele întâmpinate cu clientul în psihoterapie ( aspecte de transfer, contratransfer, erori etc)

Pasul şase: certificarea ca psihoterapeut autonom de către asociaţia formatoare (API) pe baza unui dosar cu 5 cazuri şi acordarea dreptului de liberă practică ca psihoterapeut integrativ autonom de către Colegiul Psihologilor din România. Optional, se poate obtine si certificatul international in psihoterapie integrativa prin completarea formarii de baza cu  50 de ore de supervizare cu un formator international si sustinerea unui examen in fata comisiei IIPA ( Asociatia Internationala de Psihoterapie Integrativa).

Pasul şapte: examen in cadrul API prin prezentarea unui studiu de caz si acordarea dreptului de liberă practică ca psihoterapeut integrativ  specialist de către Colegiul Psihologilor din România, după cinci ani de experienţă ca psihoterapeut autonom.

Pasul opt: acordarea dreptului de liberă practică ca psihoterapeut integrativ  principal de către Colegiul Psihologilor din România după zece ani de experienţă ca psihoterapeut autonom

Nivel de studii

Licenta in specialitatile psihologie, psihopedagogie, medicina , asistenta sociala, teologie, filosofie

Acte necesare inscriere

Dosar inscriere

 • diploma de licenta copie si original
 • foaie matricola, copie si original
 • certificat de nastere/casatorie copie si original
 • copie carte de identitate, copie si original
 • dosar cu sina

Ce invatam in cadrul formarii?

Versiunea scurta “profana” programa anul I+II: Aici inveti ABC-ul gesturilor unui psihoterapeut ( cum privesti, ce pozitie corporala adopti, ce intrebari pui, ce inseamna o anamneza ghidata, o sintonizare etc), descoperi clientul ( care este scenariul lui de viata, mecanismele de aparare, rolul relatiilor parentale, istoria traumelor etc) si intri in profunzimea patologiilor psihice. Nu doar inveti sa recunosti o ” problema” ( depresie, bulimie etc), dar primesti si un program de psihoterapie cu tehnici, structurate pe fiecare sedinta

Versiunea detaliata anul I:
– Proces motivational: Foamea dupa relatii;

– Teoria Metodelor: CHEIA DIN PSIHOTERAPIA INTEGRATIVA

– Contact si intreruperi de contact

– Nevoi relationale

– Modelul Starile Eului

– Sferele personalitatii: modelul Sinelui in relatie si Diamantul

– Sistemul de  Scenariu: injonctiuni, permisiuni, directive, decizii

– Corpul ca punere in scena a  scenariului

– Manifestari cognitive scenariu

– Manifestari emotionale scenariu

– Procese schizoide

– Procese paranoide

– Functia oglindirii empatice si problemele stresului cronic

– Modelul transferului si contratransferul.

– Trauma acuta si trauma cumulativa

– Diagnosticul evolutiv la Erskine

Versiunea detaliata anul II

 1. Programe de psihoterapie pentru tulburari anxioase
 2. Programe de psihoterapie pentru tulburari depresive
 3. Programe de psihoterapie pentru tulburari alimentare
 4. Programe de psihoterapie pentru boli psihosomatice
 5. Terapia doliului
 6. Codependenta

Exercitii practice:  metode relationale, metode regresive, lucru corporal, proces de grup relational, terapia injonctiunilor, lucru cu inconstientul ( hipnoza, simbolistica jungiana,artterapie etc), introiectul si terapia Parintelui, terapia rusinii.

Exista suport de curs tiparit?

Da, avem 5 carti care reprezinta suportul de curs, in limba romana , plus numeroase cursuri in format audio.

Pot sa lipsesc de la unele cursuri?

Ai dreptul la un numar de absente motivate, dar multe cursuri pot fi audiate si online datorita sistemului de video conferinta, asa ca in principiu, ne-am asigurat ca nu pierzi nimic. De asemenea, poti recupera cursurile pierdute si cu grupa urmatoare sau in format intensiv, in cadrul programelor SmartPsy.

Pot sa devii psihoterapeut in timp ce dormi?

O veste buna pentru cei puturosi:  poti sa devii psihoterapeut in timp ce dormi. Un argument al oamenilor de stiinta pentru invatarea asistata in somn, il reprezinta faptul ca oameniii incorporeaza stimuli externi in visele lor. Datorita ultimelor cercetari in domeniul invatarii asistate in somn, puteti invata  psihoterapia integrativa in timpul somnului.

Invatarea in timpul somnului reprezinta o cale de a valorifica puterea subconstientului in timpul somnului, permitandu-ti sa inveti 24 de module care se predau in timpul formarii in psihoterapia integrativa erskine.

Ba mai mult, poti sa asimilezi continutul integral al suportului de curs si al cartilor: “Psihoterapia integrativa practica” de Richard Erskine, “Cazuri neobisnuite in psihoterapie. Programe de psihoterapie integrativa” de Camelia Stavarache, “SmartPSY- ghidul psihoterapeutului integrativ” si “Mielul Urzicel si fortareata de aur. Eliberarea din inchisoarea sufletului prin psihoterapie integrativa” de aceeasi Camelia S.

Cei care vor incepe aceasta formare vor primi ca bonus, CD-ul cu 1001 de carti de psihologie pe care sa nu-le citesti niciodata… doar o data, carti pe care le vor memora, tot in somn.

Ca si in cazul multor sfere ale psihologiei, speranta moare ultima. Tot ce v-am spus mai devreme legat de invatarea in timpul somnului, este un mit. Studiile recente au aratat ca ascultarea inregistrarilor in timpul somnului nu are nici un efect.

In cazurile rare in care  invatarea in somn pare ca a functionat, subiectii au auzit fragmente din inregistrari in timpul somnului sau la trezire. Altfel spus, nu dormeau bustean.

Si atunci, cum poti sa devii psihoterapeut? Simplu! Inscrie-te la cursurile de formare organizate de noi care incep  in luna noiembrie la Bucuresti si Constanta. Chiar daca va trebui sa inveti in maniera clasica, inveti cu Richard Erskine si echipa lui, iar  cursul este  acreditat de Colegiul Psihologilor si Asociatia Internationala de Psihoterapie Integrativa.

Ca bonus, iti oferim invatarea cu ajutorul Simulatorului PSI.

Etape admitere

 1. Interviu motivational
 2. Dosar de inscriere
 3. Plata primul curs

Stabileste o intalnire

Admiterea in cadrul formarii de baza pentru a deveni psihoterapeut se face in baza unui interviu motivational.

Trimite