download (4)

Curs Consilier pentru Dezvoltare personala

cod COR 242 324

Diploma recunoscuta si emisa de MEN si Ministerul Muncii si protectiei sociale

 • diploma iti da dreptul sa iti deschizi legal un cabinet
 • Diploma de specializare in Consilier pentru dezvoltare personala este valabila in toata Uniunea Europeana si in statele cu care Romania a incheiat acorduri in privinta echivalarii calificarilor.
 • Certificatul de absolvire Consilier dezvoltare personala este insotit de suplimentul descriptiv in care sunt notate toate competentele obtinute

3 pasi ca sa ajungi Consilier de dezvoltare personala

 1. Este necesara o diploma cu licenta intr-o forma de invatamant superior, indiferent de profil sau specialitate. Ca sa devii psihoterapeut, diploma de licenta trebuie sa fie in urmatoarele domenii: medicina, psihologie, psihopedagogie, asistenta sociala, filosofie, teologie.
 2. Parcurgi un program de formare teoretic si practic intr-o institutie acreditata ANC.
 3. Examen cu reprezentanti ANC. Fata de certificarea de psihoterapeut care se obtine dupa 2 ani ( prima certificare ca psihoterapeut sub supervizare) si inca unu sau doi ani ( a doua certificare, ca psihoterapeut autonom) , certificarea ca si Consilier, se obtine dupa cateva saptamani.

Ce inseamna Consilier pentru dezvoltare personala?

Consilierea pune accent pe autocunoastere, se ocupa de oamenii sanatosi din punct de vedere psihic spre deosebire de psihoterapeut care poate lucra si cu pacienti psihiatrici.

Consilierul este un specialist care lucreaza cu persoane sanatoase  din punct de vedere psihic, care au nevoie sa depaseasca diverse stari sau crize existentiale din viata profesionala sau personala.

Consilierul pentru dezvoltare personala este neutru si impartial, el investigheaza situatiile problema, analizeaza si clarifica cauzele si solutiile posibile.

Interventia consilierului consta in ghidarea si sustinerea clientului prin intermediul unor tehnici psihologice, in vederea descoperirii resurselor proprii  si a constientizarii punctelor critice.

Tipuri de consiliere

 • Consiliere dezvoltare personala individuala

Este un program de dezvoltare personala unu la unu in care clientul se descopera pe sine, isi evalueaza potentialul si isi activeaza resursele de crestere

 • Consiliere dezvoltare personala copii si adolescenti

Copiii si adolescentii pot beneficia de programe de dezvoltare personala individuala sau in grup  sustinute in gradinite, afterschool-uri, ONG-uri. Problemele sunt diverse  de la anumite comportmanete nedorite pana la cresterea motivatiei pentru invatare, gestionarea eficienta a timpului, timpul exagerat acordat  jocurilor pe calculator etc

 • Consiliere dezvoltare personala de grup

In grup pot fi dezvoltate multe programe de consiliere pe probleme legate de comunicare, decizii, relatii, conflicte , incredere in sine etc.

 • Coaching

In companii, angajati pot beneficia de pe urma programelor de consiliere antistres, managementul conflictelor, rezolvarea crizelor de comunicare etc

Pot face acest curs daca sunt inginer?

Da. Chiar daca nu esti psiholog, dar ai o licenta in economie, inginerie, istorie etc esti eligibil pentru a te specializa ca si Consilier pentru dezvoltare personala. Conditia este sa ai studii superioare, fara sa conteze ce tip de facultate ai absolvit.

Este suficienta o asemenea formare ca sa fiu pregatit sa lucrez cu oamenii?

Fiind o profesie liberala unde performanta ta este direct evaluata de clienti, cu cat esti mai bine pregatit, cu atat rezultatele sunt mai frumoase. In alte profesii liberale, cum ar fi psihoterapia sau medicina, exista cursuri de formare continua obligatorii care te ajuta, ca periodic, sa-ti actualizezi sau sa-ti completezi bagajul de cunostinte.

Pentru domeniul Consilier pentru dezvoltare personala, nu exista obligativitatea parcurgerii unor module ulterioare, dar sfatul nostru este sa ai in vedere utilitatea unor astfel de demersuri.

Cum ma pot pregati pentru examen?

Dupa parcurgerea intregului curs, vei avea acces la o platforma virtual pentru a te pregati pentru examen.

Ce castig daca fac acest curs?

Empty section. Edit page to add content here.
 1. Castigi timp ( este o calificare rapida fata de altele, de exemplu, psihoterapie)
 2. Castigi pasiune, poti avea cariera la care ai visat si anume, sa lucrezi cu oamenii
 3. Castigi bani, mai precis bonusuri in valoare de 1600 de lei
 • cabinet ultracentral gratuit in prima luna , pentru primul client ( valoare 400 de lei)
 • 2 sedinte individuale de supervizare gratuite ( valoare 400 lei)
 • 2 sedinte de relaxare Mp4 ( valoare 300 de lei)
 • 2 sedinte pentru reducerea tracului si rezolvarea problemelor Mp4 ( valoare 300 lei)
 • 1 sedinta cu mesaje subliminale ( valoare 200 lei)

Etape admitere

 1. Scrisoare motivationala
 2. Dosar inscriere
 3. Plata curs

Dosar de inscriere

 • Diploma de licenta copie si original
 • Carte de identitate copie si original
 • Certificat de nastere copie si original
 • Certificat de casatorie copie si original ( unde este cazul)
 • Hotarare de divort  pentru pastrarea numelui ( unde este cazul)

Trimite

Pana la 10.03 800 lei

Pretul se refera la costurile totale pentru obtinerea certificarii ca si Consilier pentru dezvoltare personala. In plus, ai bonusuri in valoare de 1600 lei vezi AICI

Dupa 10.03 999 lei

Pretul se refera la costurile totale pentru obtinerea certificarii ca si Consilier pentru dezvoltare personala. In plus, ai bonusuri in valoare de 1600 lei vezi AICI

14 martie

10.30-12.30 participare la o sedinta de consiliere cu copii ( clienti reali)

12.30-14.00 Bazele teoretice ale consilierii

14.00-17.00 participare la o sedinta de consiliere de grup cu adulti ( clienti reali)

17.00-20.00  Tehnici de punere intrebari, Interviul centrat pe solutii

15 martie

9.00-14.00 Tehnici de consiliere pentru rezolvare probleme, dezvoltare asertivitate, rezolvare conflicte, consiliere de cuplu